Praktisk info

KORT OM SKOLEN
Tappernøje Dagskole er et privat socialpædagogisk skole- og behandlingstilbud til normaltbegavede, udsatte børn og unge i grundskolealderen. Skolen er grundlagt 1. januar 2000 under navnet Skolen ved det gamle Savværk, men skiftede navn til Tappernøje Dagskole d. 16. april 2010.

BELIGGENHED
Som navnet fortæller, ligger skolen i Tappernøje på Sydsjælland. (På kortet her på siden kan du få rutevejledning). Tæt ved skolen er der busforbindelser til Køge, Præstø, Vordingborg og Næstved.

BROCHURE
Bestil brochure: Send mail til leder@tappernoejedaskole.dk

Denne e-mail adresse er beskyttet mod programmer som samler e-mail adresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen, hvis du vil have tilsendt vores brochure. Husk at skrive hvor mange eksemplarer du skal bruge.

FYSISKE RAMMER
Skolen består af 3 bygninger: Cirkelhuset, Huset og Savværket. Cirkelhuset er hovedbygningen med klasselokaler og lærerværelse. Savværket er indrettet med træværksted, musiklokale og billedkunstlokale, skærmet klasselokale og tekøkken. I Huset er skolens kontorer, mødelokale og køkken placeret, og her spiser alle samlet.

Vi har skønne udendørsfaciliteter bagerst på grunden, hvor vi både har bålhytte, fodboldbane, basketball bane, mooncar bane, gynger samt hyggekroge mm.

Skolen er generelt indrettet, så de fysiske rammer giver mulighed for individuel undervisning. Et af vores klasseværelser er indrettet med afskærmede båse, så letafledelige elever har optimal mulighed for at koncentrere sig. Et andet klasseværelse er indrettet både med fællesbord og egne borde til eleverne. Derudover er der ekstra lokaler både til klasseundervisning og individuel undervisning. Der er IT i alle undervisningslokaler og interaktive projektorer.

STØRRELSE og ALDERSGRUPPE
Skolen er normeret til 15 elever. Kerneydelsen er klasser med en normering 1 : 3 klasse (1 lærer for hver 2 – 3 elever). Skolen kan hjælpe elever i hele grundskoleforløbet og i enkelte tilfælde, modtager vi også unge op til 17 år. I praksis har vi flest elever mellem 8 – 16 år.

KOMPETENCEDELING
Vi har mere end 10 års erfaring med udsatte børn. Folkeskolerne forventes i disse år at skulle rumme en større procentdel af udsatte og behandlingskrævende børn. Der kan være behov for, at folkeskolelærerne får noget sparring til de mange problematikker, de møder, såvel i specialklasserne som i de almindelige klasser. Vi tilbyder derfor kompetencedeling og faglig sparring, enten som lærerstøtte i timerne eller som mødesparring mellem lærerne. Vi tager også gerne lærere i praktik.

LOS
Skolen er medlem af LOS (Landsforeningen af opholdssteder, botilbud og skolebehandlingstilbud) og er akkrediteret heraf.

LOVGRUNDLAG
Som alle andre skoler er vi underlagt folkeskoleloven, dog med de særlige muligheder for hensyn, der åbnes for i bekendtgørelse 1373: Bekendtgørelse om folkeskolens specialundervisning og anden specialpædagogisk bistand.

PRISER
Grundprisen for skole og behandling med 1-3 normering er 37.319 kr. pr. måned i 2022 (skoledel: 17.325 kr., behandlingsdel: 19.994 kr.).

Grundprisen inkluderer alt. Madordning med lun ret, salatbar og frugt hver dag. Lejrskole i en uge (oftest til udlandet), 3 dages introtur med mange aktiviteter/oplevelser. 1 pc til hver elev, div. hjælpemidler bl.a. CD-ord og lydbøger. Idræt i fleksible omgivelser, hvor der skiftes mellem sportshal, motionscenter og svømmehal. Eleverne tilbydes FULD fagrække i følge Undervisningsministeriets lovgivning.

Alle priser justeres hvert år i januar. Vi opretter fleksible tillægsydelser efter behov. Det kan f.eks. være kørsel, hjemmeafhentning , eneundervisning eller andet.

RUNDVISNING
Sagsbehandlere, folkeskoleledere, skolekonsulenter og andre, der er med til at tage beslutninger om enkelte elevers specialundervisning, kan til hver en tid kontakte skoleleder Sune Havlykke og aftale tid til en rundvisning. Direkte nummer til skolelederen er: 61 63 23 59, men du er også velkommen til at sende mail til leder@tappernoejedagskole.dk . Denne e-mail adresse er beskyttet mod programmer som samler e-mail adresser.

SAMARBEJDSPARTNERE
Rigtig mange af vores elever bor i Næstved kommune, men vi har også børn fra både Vordingborg og Faxe kommuner. Vi har også et tæt samarbejde med de opholdssteder, nogle af vores elever bor på, det kan f.eks. være Birkemosegård eller Skovbogaard. Vi har også elever, der er anbragt i plejefamilier.

For at eleverne skal få det bedste ud af deres skolegang, har vi formuleret en række forventninger til elevens hjem og nære netværk, ligesom vi har formuleret, hvad I kan forvente af os.

Antimobbestrategi
Læs alt om vores strategi her.

Skolens adresse

Tappernøje Dagskole
Hovedvejen 18
4733 Tappernøje

Tlf. til kontoret: 40 42 23 59
Tlf. direkte til skoleleder: 61 63 23 59
Mail: leder@tappernoejedagskole.dk